Itt informálódhattok az aktuális történésekről, nyomon követhetitek a megjelenési dátumokat, olvashattok véleményeket, kritikákat, megtudhatjátok a koncertturnék állomásait, valamint tévés illetve rádiós fellépéseket – mindent, ami a Hosen-nel (és velünk) kapcsolatos.

 

 

2012. december 7.

Megjelent a várva várt argentin koncert-DVD. Az izgalmat természetesen a bónusz DVD okozta, amely 133 percen keresztül a Wohnzimmerkoncerteket mutatja be, köztük a miénket is! A Hosen oldalán megjelnet kis összevágást, illetve a trailert látva kissé félve ugrottunk a „Szigetszentmiklós/Ungarn” Kapitel-re... És nem csalódtunk! Ez tényleg rossz! A nyolc percből megint igen sokat elfogalal a crew ténykedése és monológjai, Campiék semmit nem kommentálnak, és a buliból gyakorlatilag nulla. Ez a többi klippet látva különösen fájó, bár nem a miénk a legrövidebb... Egyetlen vigaszunk, hogy Árpi anyukája főszereplővé avanzsált, sőt, Campitól megkapja a President of the Fanclub titulust. Khm.

 

2012. december 1.

A kies Münchenbe csak Marthika és Viktor látogatott el a „gyereknélkülbulizóésárubegyűjtő” hétvége keretében. A koncert abszolút best of, egyedül egy Sascha okozott némi meglepetést, no és az, hogy a Gästeliste-s belépés ezúttal felragasztható textilmatricát jelentett, amit csak egy apró No Backstage felirat csúfított el... Sebaj, majd legközelebb! :) A belváros élvezhetőségét némileg befolyásolta az egycsillió dortmundi szurkoló, de a hangulat baráti volt, valószínűleg a döntetlennek köszönhetően.

 

2012. november 13.

Lipcsében kezdetét veszi a „Der Krach der Republik” turné, amely már hónapok óta komplett ausverkauft. A kezdeti lelkesedés „kissé” alábbhagyott az idő előrehaladtával, így mindössze egy kétszemélyes delegáció (Zsolti és Vitya) kerekedett fel személyesen átélni a nyitókoncertet, annak reményében, hogy a következő nap duplázásra is lehetőség nyílik. Nyílt! Szilvi  Németországban csatlakozott, ő is kitartott bis zum bitteren Ende!

 

2012. november 3-4. Die Horrorschau geht weiter, Teil 2.

Rendhagyó módon ismét Szegeden élvezhetjük a Szupi család mindenre kiterjedő vendégszeretetét. A létszámot tekintve ismét a családias jelző a legmegfelelőbb, de ez – a balatonfenyvesi tapasztalatokat figyelembe véve – semmi esetre sem lehet hátráltató tényező, nem befolyásolhatja negatívan az együtt töltött órákat!

 

2012. október 24.

4 éves a www.dietotenhosen.hu! :) Herzlichen Glückwunsch!

 

2012. október 5.

Négy új dallal megjelenik az Altes Fieber címet viselő új maxi.

Tracklist:

1. Altes Fieber

2. Auf Reise

3. Unter den Steinen

4. Spazieren

5. Urlaub in Afghanistan

 

2012. szeptember 8-9. Balatonfenyves

Ahogy a Balaton vize, csapatunk létszáma is leapadt kissé a nyár-végi találkozóra: mindössze tízen érkeztünk Balatonfenyvesre: Tamara, Csiga, Judit, Szilveszter, Kálmus, Vitya, Eszter, Sny, Szilvi (aki helyi kötődésével vállalta a szervezést), valamint Matyi is velünk volt egy rövid időre. Külön öröm volt viszontlátni Tamarát és Csigát, akiket a szigetszentmiklósi koncerten üdvözölhettünk először köreinkben, de most kicsit nyugodtabb körülmények között tudtunk eszmét cserélni a Hosennel és minden egyébbel kapcsolatban.

A délutáni Balaton-átfutás és a hotelben ünneplő násznép gusztálása után belevetettük magunkat a fenyvesi éjszakába, ahol a helyi zenekarnak köszönhetően hatalmas buliban találtuk magunkat. Kár, hogy a népakarat ellenére a srácok korán lefújták a mulatságot, így aztán már soha nem is lehetnek híresek. :-) Hazafelé nem maradhatott ki a resti meglátogatása, és... Mit is tudnék mondani... Köszi, fenyvesiek, egy élmény volt! :-)

A délelőtt szokás szerint a rekreációról szólt, aminek keretében néhány óra alatt magunkhoz tértünk, majd egy kiadós séta és ebéd után a viszontlátás reményében vettünk búcsút egymástól. Kellemes, nyugalmas hétvége volt ez a Balaton partján, remélhetőleg jövőre ismétlés főszezonban.

 

2012. augusztus 10.

ArtMania, Nagyszeben: a Hosen első romániai fellépését nekünk is látnunk kellett! Tekintélyes létszámban, Rékával együtt 14-en képviseltük a magyar rajongótábort, és szinte Wohnzimmerkonzert-feelingben telt a két nap. A zenekar és mi is a városban voltunk már előző nap, és az útjaink sem kerülték el egymást. A főtéren sétálgatva a csapat egyik fele a roadie-kkal, a másik fele pedig a zenekarral futott össze egy kedélyes beszélgetésre. Másnap pedig (bár a soundchecket pont lekéstük), ismét sikerült velük találkozni, néhány baráti szót váltani és közös fotókat készíteni. A koncert fantasztikus volt, és az egész fesztiválnak volt egy különleges légköre attól, hogy a város főterén, patinás házak között dübörgött a zene.

 

2012. június 23-24.

Kecskemét, Auswärtsspiel: Judit és Sly régóta ígért és várt bulija. A csirkével kitáblázott útvonalat követve egy barátságos házhoz jutottunk el, ami akár Juditék háza is lehetne (ez ellen ők sem tiltakoznának). Sly remek palócpörköltje után a belváros felé vettük az irányt, ahol ki a borfesztiválon, ki a foci-EB-n, ki az R-Go koncerten találta meg a szórakozást.

 

2012. június 20., 21., 23. és 25.

Unplugged koncertek Bécsben, Düsseldorfban és Zürichben.

 

2012. június 3.

Mammutspektakel a Rock am Ringen. „Linkin spielen im Park und wir am Ring!”

 

2012. május 28.

„Papa, ich muss los!” Hatfős különítményünk (Judit, Karcsi, Kálmus, Rudi, Vitya, Eszter) pünkösd hétfőjének hajnalán útnak indult Innsbruckba. Az út, a szállás és a koncert „parádés” volt, a libabőr feeling is megvolt egy buzdító körben. Az osztrákok értik a dolgukat, ha pogóról van szó, nem ismerik a tréfát, mindent beleadnak, ezért aztán kicsit meggyötörten, de élményekkel gazdagon tértünk haza a tiroli villámlátogatásról.

 

2012. május 4.

Megjelenik a rég várt új album, a Ballast der Republik, illetve a feldolgozásokat tartalmazó Die Geister, die wir riefen.

 

Tracklist:

Ballast der Republik

1. Drei Kreuze (dass wir hier sind)

2. Ballast der Republik

3. Tage wie diese

4. Traurig einen Sommer lang

5. Altes Fieber

6. Zwei Drittel Liebe

7. Europa

8. Reiß Dich los

9. Drei Worte

10. Schade, wie kann das passieren?

11. Draußen vor der Tür

12. Das ist der Moment

13. Ein guter Tag zum Fliegen

14. Oberhausen

15. Alles hat seinen Grund

16. Vogelfrei

 

2012. május 3.

Lemezbemutató koncert a kölni Gloriában. Exkluzív esemény volt a javából, minden zavaró tényező ellenére remek buli volt.

 

 2012. április 26.

A MI BULINK az április 11-től május 13-ig tartó Magical Mystery Wohnzimmertour keretében!!! Annyi e-mailváltás, telefonhívás, agyalás, szervezés és előkészület után felvirradt a nagy nap. Az ország minden részéből és a határokon túlról is megérkeztek a vendégek, hogy aztán együtt készítsük elő a terepet életünk bulijára. Összehangolt munkánk eredményeképpen késő délutánra minden készen állt a Hosen fogadására, akik némi eltévedés után a Videotagebuchból már ismerős kék busszal gördültek be. Barátsággal köszöntöttek mindenkit, terepszemlét tartottak, az arcukon látszott: jól fogjuk érezni magunkat együtt! A közvetlenségük mindenkit lenyűgözött, rövid idő után (néhány sör segítségével) oldódtak a gátlások. Gabó fantasztikus gulyásából mindenki jóízűen falatozott, a vacsora állítólag Breiti izlandi barátainknál beszerzett „sirályinfluenzája” ellen is hatásos volt. Este 9 után nem sokkal megindult a menet a backstage-ként szolgáló hotelszobából: igen, elkezdődött a koncert!!!

 

2012. április 10.

Boldog 30. születésnapot, Die toten Hosen! Kereken 30 évvel az első koncert után újra Brémában, a Schlachthofban lép fel a zenekar. Az érdeklődés természetesen hatalmas, hiszen az élmény különleges. A koncert első részének helyet adó pincében – ahol a műértő közönség legelső alkalommal találkozhatott a művész urakkal – mindössze 200 rajongó fér el. Ezért a koncert első fél óráját (éppen ennyi ideig tartott az első fellépés) kivetítőn követhette figyelemmel további 750 szerencsés egy másik teremben, ahol aztán a koncert folytatódott.

 

2012. március 23.

Négy új dallal megjelenik a Tage wie diese címet viselő új maxi.

Tracklist:

1. Tage wie diese

2. Champions League

3. Du fehlst

4. Was macht Berlin?

 

2012. március 22.

Tage wie diese videópremier. A Wohnzimmerkonzert árnyékában, arra lázasan készülve igazán különleges ezt a videót újra és újra megnézni.

 

2012. március 17.

A részletek megbeszélésére egy buli keretében Zsoltinál gyűltünk össze.

 

2012. március 10.

Telefonhívás Kikitől: NYERTÜNK!!!! Bár erre vártunk, mióta a pályázat gondolata megszületett, hihetetlennek hangzik, hogy bő egy hónap múlva a Hosen csak nekünk játszik! De a befektetett munka meghozta a gyümölcsét, és megkezdődhet a koncert szervezése – természetesen teljes titoktartás mellett.

 

2012. február 28.

A kreatív hétvége eredménye valóban mély benyomást tett Kikire: a küldöttség (Marthika, Vitya, Rudi, Kálmus, Zsolti) minden tudásával és bájával mutatta be a reménybeli koncert két tervezett helyszínét, egy rendezvénytermet a tököli repülőtér mellett, illetve Zsolti lakását. Végül elhangzott a várva-várt mondat: „Ich komme sehr-sehr wahrscheinlich wieder!” Innentől már nem volt más hátra, mint drukkolni, hogy megszülessen a várva várt JA! az együttes részéről is.

 

2012. február 25-26.

Kiki látogatására felkészülve kreatív hétvégét tartottunk: lábnyomokat és sziluettet vagdostunk, településtáblákat és csirkét festettünk, hogy Herr Ressler ne gondolkodjon a döntésen: Szigetszentmiklóson játszania KELL a Hosennek!

 

2012. február 14.

Megszületik az újabb Hosen-bébi, Majlát Máté. Lassan egy Hosen-óvodát nyithatunk a gyerkőcöknek. :)

 

2012. január 23.

E-mail érkezik Kiki Resslertől, a Hosen turnémenedzserétől: a videónk több mint 4000 pályázat közül bekerült a legjobb harminc közé!!! Február végén Magyarországra utazik, hogy megnézze a tervezett helyszínt, a végleges döntés ezen látogatás után születik majd meg. Lázas helyszínkeresés kezdődik.

 

2012. január 7. Videónézéssel egybekötött újévköszöntés a Karcag utcában.

Videónézéssel egybekötött újévköszöntésre jöttünk össze a Karcag utcában. Megnéztük az összes felvételt, amely a két nap alatt készült, és kifejthettük reményeinket egy koncertekben gazdag évvel kapcsolatban. Ami pedig a legfontosabb: hogy nyerjünk egy saját Wohnzimmerkonzertet!

2011. december 3. és 10. Két forgatási nap a Bewerbungsvideóhoz

Két forgatási nap a Bewerbungsvideóhoz: az elsőn sokat öltözködtünk és szaladtunk bodycammel, valamint egy lakást is sikerült kidekorálni, a második napon pedig a csapatjeleneteket forgattuk, illetve sor került a Zsolti Wohnzimmerkonzertre is: a koncertjelenetek forgatása után a Mapez unpluggedot élvezhettük. A vágás hosszadalmas és fárasztó folyamata után a videó karácsony előtt útra kelt Düsseldorfba.

 

2011.november 11.

Megjelenik az All die ganzen Jahre – Ihre besten Lieder címet viselő best of album.

 

Tracklist:

1. Auswärtsspiel

2. Alles was war

3. Wünsch Dir was

4. Hier kommt Alex

5. Steh auf, wenn Du am Boden bist

6. Paradies

7. Alles aus Liebe

8. Bonnie & Clyde

9. Opel-Gang

10. Sascha... ein aufrechter Deutscher

11. Strom

12. Alles wird vorübergehen

13. Wort zum Sonntag

14. All die ganzen Jahre

15. Ertrinken

16. Freunde

17. Nur zu Besuch

18. Pushed Again

19. Bayern

20. Zehn kleine Jägermeister

21. Schönen Gruß, Auf Wiederseh'n

22. Eisgekühlter Bommerlunder

 

2011. október 24.

3 éves a www.dietotenhosen.hu! :) Herzlichen Glückwunsch!

 

2011. október 10.

Magical Mystery Wohnzimmertour: a honlapon közzétett felhívás szerint „Ha erős idegeitek, toleráns szomszédaitok és jó lakásbiztosításotok van, és elég kalandvágyóak vagytok, hogy megfelelő koncerthelyszínt biztosítsatok a Hosennek, pályázzatok! Ismeritek a szabályokat: ti adjátok a helyet, az ételt, az italt és a szállást, mi pedig játszunk nektek!” Az elhatározás nagyon hamar megszületett: pályázunk. Ötletelés kezdődik ezerrel.

 

2011. szeptember  30.

Megjelenik a Weißes Rauschen unplugged verziója.

 

2011. szeptember 10-11. Die Horrorschau geht weiter…ezuttal Szegeden

Az országjárás folytatásaként ezúttal Szegedre látogattunk, Eszteréknél gyűlt össze nem is olyan kis csapatunk.

 

2011. június 11-13., Sopron: Chaos-Tour

Az ötletek es megfogalmazódott gondolatok akkor érnek valamit, ha azokat meg is valósítják. Ezzel mi sem voltunk másképp, hiszen Mohácson körvonalazódott a következő találkozó helyszíne, nevezetesen Sopron! A kitartó szervezőmunka es némi Seduxen segítségével sikerült is egy remek hangulatú hétvégét eltölteni a hűség városa… mellett! (Igaz, csak pár kilométerrel!) Timi odaadó szervezése es mindenre kiterjedő figyelme sokunkat lenyűgözött, a meglepetés pedig egész egyszerűen fantasztikusra sikeredett! Ezúton is köszönjük még egyszer, csakúgy, mint a reggeli torna törlését a napirendi pontok közül!

 

2011. június 5.

A Hosen-körlevélben végre-valahára olvasható az első infó a 2012-es 30 éves Bandjubileumra vonatkozóan! "Die Party zum 30-jährigen Bühnenjubiläum der Toten Hosen steigt am Ring und im Park 2012: Die Toten Hosen stehen als erster Headliner für Rock am Ring/Rock im Park 2012 (1. - 3. Juni) fest!"

 

2011. március 4-5-6., Pécs–Siklós–Mohács: Sok sokac srác, avagy járjuk a busót

Az év első találkozója egy valódi kulturális programmal egybekötött összejövetel volt, bizonyítván ezúton is, hogy a punk zenét kedvelők igenis nyitottak mindenféle újdonságra, nevezetesen a busójárásra Mohácson. Az előző napokat a tavalyi év európai kulturális fővárosának választott Pécsett töltöttük, tehát mindenki láthatja: itt egyben egy igazi kultúregylet is működik a zene szereteten túlmutatva! Szeretnem megemlíteni, hogy itt esett át a tűzkeresztségen Szilveszter, aki rögtön szerves csapattaggá vált, mintha minden eddigi találkozón reszt vett volna. Továbbá külön kiemelném Timit, aki Sopronból indulván, Debrecent érintve érkezett meg Pécsre, időt, energiát és fáradságot nem kímélve velünk töltötte a hétvégét, ahol is megfogalmazódott a következő találkozó helyszíne is…

 

2010. december 30.

Előszilveszteri koccintás és óévbúcsúztató élményidézés a Karcag utcában, ahol megszületett az elhatározás, miszerint a 2011-es évben nagyon aktívnak kell lennünk – a Hosennel ellentétben, akik szentestén nem éppen kíméletes módon adták tudtunkra a Rundbrief keretében, hogy jövőre egyetlen fellépést sem terveznek, hanem koncentráltan dolgoznak az új lemezen, és a 2012-es Mammutspektakelen, amely nagy valószínűséggel valóban óriási durranás lesz, hiszen a zenekar ebben az évben ünnepli fennállásának 30. (!) évfordulóját! (Pedig már úgy örültem és készültem Kijevre es Bukarestre… Hát ennyit az insider infókról, Mr. Hardcore!)

 

2010. október 24.

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag!!! 2 éves a www.dietotenhosen.hu!

 

2010. október 23.

Polen-Tour élménybeszámoló a Karcag utcában.

 

2010. október 5-11.

Schall und Rauch Polen-Tour 6 nap, 5 koncert, egy fantasztikus hét az őszinteség jegyében. Akik mindezt átélhették és megvalósították : Ruuuuuuuuuudolf, Kálmus, Zsolti és Vitya. (Zsolti egyébként többször jelezte, hogy előrukkol egy beszámolóval. Szívből remélem, hogy mindez bekövetkezik, bár ezt a tömény élménydömpinget nagyon nehéz lesz papírra vetni véleményem szerint. Bin mal gespannt!)

 

2010. szeptember 24.

Limitált példányszámban, bakeliten megjelenik az új maxi: Zamrożona Wyborowa. Az Eisgekühlter Bommerlunder lengyel verziója mellett az eredeti, illetve az unplugged verzió hallható a lemezen.

 

2010. szeptember 9.

A Zamrożona Wyborowa videopremierje.

 

2010. szeptember 30.

A Hochzeitspolka című film bemutatója. A rendező (Lars Jessen, további filmjei: Am Tag, als Bobby Ewing starb, Dorfpunks) a  cselekmény részévé tette az 1983-as örökbecsű slágert, az Eisgekühlter Bommerlundert, amely a filmben lengyelül, Zamrożona Wyborowa címmel hangzik el.

 

2010. augusztus 26–31.

Bodensee, Konstanz, miközben augusztus 28-án Rock am See A vállalkozó kedvűek közül páran koncertlátogatással egybekötött nyaralást szerveztek és élveztek Konstanzban, a festői szépségű Bodenseenél. A résztvevők : Judit, Szilvi, Marthika, Rékababa, Andris, Kálmus, Mejoe, Rudi és Vitya. A koncert, a fesztivál maga nagyon jó volt (bár Andrist elvesztettük egy rövid időre, túlzott és fokozott Bommerlunder-fogyasztásának köszönhetően, de fél óra Sanitär-sátor után visszatért közénk!), Kálmussal a Freunde feeling ütött rendesen! A You'll never walk alone kb. kétharmadánál aztán egyszer csak elkezdett szakadni az eső, mintha dézsából öntötték volna, az út "haza" nagyon-nagyon hosszúnak tűnt...

 

2010. augusztus 21. St. Pölten Frequency Festival

Zsoltival sokáig vacilláltunk, menjünk, ne menjünk, de aztán meghoztuk a helyes döntést, és elindultunk! Én személy szerint nem bántam meg, bár Dresden után ez a fesztivál-feeling elég nagy kontraszt volt.

 

2010. augusztus 18.

Es ist endlich soweit! Az egyetlen németországi klubkoncertje Drezdában, egyben "bemelegítés" a fesztiválokra, amelyen last minute volt szerencsém reszt venni: Árpád "hardcore fan" szíves invitálásának nem tudtam nemet mondani, igaz, kicsit meg voltam illetődve, mert hát ugye egy hardcore-ral egy autóban eltölteni csaknem 12 orát… :-) Remek koncert, geile Setlist, óriási élmény!

 

2010. augusztus 7-8.

Egy hétvége Mohácson! Gabó es Szilvi mindenre kiterjedő vendégszeretetét élvezhettük ebben a két napban, melynek apropóját az újabb DTH-találkozó adta, ha jól számolom, immár a negyedik. Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy az a rengeteg szeretet es gondoskodás, amit Szilviék prezentáltak nekünk, mindannyiunkra mély benyomást tett – a plusz kilókról nem is beszélve! Danke für ALLES!

 

2010. május 8-9.

Az alsóörsi sikeren felbuzdulva újabb DTH-találkozó a Balatonnál, a helyszín ezúttal Balatonfűzfő. Az időjárás és a szállás – hát hogy is mondjam – hagyott némi kívánnivalót maga után, de ez nem zavart minket egy – Gabó zseniális halászlevével megkoronázott – remek hangulatú összejövetelben. Képek hamarosan az "élmények" menüpont alatt.

 

2010. január 29.

Megjelent az új maxi: "Der letzte Kuss", amelyen a következő dalok kaptak helyet:

1. Der letzte Kuss (Live)

2. Rockmusik (Live) (Non Album Track)

3. Alles wird vorübergehen (Live) (Non Album Track)

 

2010. január 3.

A Karcag utcában újévi koccintásra, babanézésre és düsseldorfi élménybeszámolóra gyűltünk össze egy délutánra! Jó volt!

 

2009. december 19–26.

Weihnachten in Düsseldorf: 6 teltházas koncert az ISS Dome-ban. A hat koncertből álló előadássorozaton a mi kis közösségünk is képviseltette magát elég erőteljesen, hiszen a hat koncertből hármon ott voltak megfigyelőink, tudósitóink. Bár részletes beszámolóval még senki nem rukkolt elő, de én továbbra is bízom abban, hogy előbb-utóbb lesz egy (vagy több) bátor vállalkozó, aki papírra veti ott szerzett es átélt élményeit. A 19-i koncerten jelen voltak: Dia, Judit, Áron, Mejoe, Johnny és András. 20-án Judit es András repetázott, 26-án pedig Kálmus es egy eddig számunkra ismeretlen haverja vett reszt a Schlussoffensive-n!

 

2009. december 17., 12.01 perc

Nem szorosan a Hosen életéhez, munkásságához kapcsolódó esemény, de engedjetek meg egy „kis” magánjellegű megemlékezést is itt, hiszen ezen a napon látta meg a napvilágot Réka kislányunk, Kálmus szavaival élve az első Hosen-bébi. Herzlich Willkommen!!!

 

2009. november 29.

Kis csapatunk útra kelt, hogy a hideg időjárással dacolva kb. 2000 méterrel a tengerszint felett, az ausztriai Obertauernben megnézze az együttes utolsó hivatalos szabadtéri koncertjét a „Weihnachten in Düsseldorf” koncertmaraton előtt. Akik ott voltak: Zsolti, alias Mejoe (der Fahrer und Führer és Snickers-habzsoló), Judit (aki ezen az úton szamolta ki, hogy van reális esélye összejönni Campival: erre csupán kb 30 évet kell várnia, mire ő – mármint Campino – trottyos vénember lesz, és nem kell már senkinek: akkor jön el az ő ideje), Kálmus (aki az éjszaka és a hajnal leple alatt átfogó betekintést engedett eddigi életébe, a meséléstől pedig az sem tántoritotta el, hogy én kb.a 18. szülinapja tájékán hangos horkolásba kezdtem, mély álomba merültem a kimerítő nap hatására. Kálmus: folyt. köv., mert van még pár homályos foltja zsenge életednek!) és végül, de nem utolsó sorban Feca (aki a reggel 7 óra környékén mindenkibe belediktált Jägermeisterrel megalapozta kis kiruccanásunk alaphan-gulatát).

 

2009. november 27.

A Machmalauter-Tour – amely egyébként a Hosen történetének leghosszabb turnéja volt – záróakkordjaként ezen a napon több kiadvány is megjelent. Az együttes második hivatalos dupla live CD-je a „Machmalauter – Live”, amely átfogó válogatás – és természetesen egy komplett koncert hanganyaga – a turnén elhangzott legjobb felvételekből. Az albumon 29 dal szerepel.

 

Tracklist:

 

Disk 1

1. Strom

2. Du lebst nur einmal

3. All die ganzen Jahre

4. Innen alles neu

5. Auswärtsspiel

6. Disco

7. Madelaine

8. Alles was war

9. Cokane in my brain

10. Wünsch dir was

11. Teil von mir

12. Bonnie und Clyde

13. Liebeslied

14. Alles aus Liebe

15. Nur zu Besuch

 

Disk 2

1. Pushed again

2. Steh auf, wenn du am Boden bist

3. I fought the law

4. Hier kommt Alex

5. Schönen Gruß, auf Wiedersehen

6. Tauschen gegen dich

7. Der letzte Kuss

8. Sascha... ein aufrechter Deutscher

9. Opel-Gang Medley

10. Der Bofrost-Mann

11. Freunde

12. Bayern

13. Zehn kleine Jägermeister

14. You´ll never walk alone

 

(A CD-t egyébként megvásárolhatjátok a "börze" menüpontra kattintva.)

 

Megjelent továbbá a következő DVD : "Machmalauter : Die Toten Hosen live in Berlin", amelyen a 2009. augusztus 28-án, a berlini Waldbühnén elhangzott koncert teljes kép- es hanganyaga megtalálható.

 

A Machmalauter "csomag" fénypontja a 214 oldalas, rengeteg fotóval tarkított, 2 CD-t és 2 DVD-t tartalmazó könyv, amely a turné átfogó biográfiája. Ebben megtalálható a dupla live CD, a berlini Waldbühne-koncert DVD-n, valamint az "Auf die harte Tour – Live im SO36". Ez talán a Hosen egyik legemlékezetesebb fellépése, csak és kizárólag régi, legendás számok képezték a setlistet.

 

És meg mindig nincs vége! Dupla 180 gramm bakeliten, sorszámozva, valamint az együttes összes tagjának aláírásával megjelent a Machmalauter-Live 3000 példányban limitált változata.

 

Végezetül pedig meg kell említeni a dupla bakelit lemez első maxiját: 7" formájában, 1000 példányos limitált kiadásban jelent meg, a kislemez címe "Pushed again".

 

2009. november 20.

Videopremier: "Liebesspieler". Egy kis kóstoló az SO 36-koncertből.

 

2009. november 6.

Videopremier: "Pushed Again" a Waldbühne-koncertről.

 

2009. október 29.

Elhunyt Uwe Faust. A Hosen-család legendás alakja volt az egyetlen, aki 1982-ben, az akkor még teljesen ismeretlen bandának erősítőket kölcsönzött. Az évek során volt hangmérnök, sofőr, később mindenesként kísérte a zenekart, de Elvisként is fellépett. Utánozhatatlan stílusa, humora már életében legendává tette.

 

2009.szeptember 19-20. Alsóörs

Már a Szigeten megszületett egy esetleges after-party ötlete, ami Krisz és Márthika elmélyült eszmecseréjének gyümölcse volt anno. Az ötlet megvalósítása ezek után már gyerekjáték volt, az időpont egyeztetés is viszonylag gördülékenyen zajlott, páran nem tudtak jönni, de ennyi embernél olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelel, szinte lehetetlen! A sors furcsa fintora, hogy az egyik ötletgazda, Krisz az utolsó pillanatban gyermekei betegsége miatt lemondta a részvételt! (Aki nem volt ott, igazán sajnálhatja, legfőképpen Andris közel két órás koncertjét, ami felölelte az összes létező bányász- és kohászindulót!)

 

2009. szeptember 18.

Újabb maxi jelent meg az aktuális, „In Aller Stille” albumról, melyen a titkos befutóként emlegetett „Ertrinken” című dal mellett a rendkívül dinamikusan felépített „Neue Mitte”, valamint a Hermann Hesse-vers megzenesített Hosen-interpretációja, az „Im Nebel”" található.

 

Tracklist:

 

1. Ertrinken

2. Neue Mitte

3. Im Nebel

 

2009. szeptember 2.

Jótékonysági koncert a legendás berlini klubban, az SO 36-ban. A Hosen 1982-ben itt játszotta történetének második koncertjét, így kézenfekvő volt, hogy nem csupán a kezdeti idők tiritarka ruháit, hanem a korai, koncerteken ma már szinte egyáltalán nem, vagy csak elvétve hallható számokat is előásták és leporolták.

 

2009. szeptember 4-5. Wiesen, “Two days a week”!

Remek kis fesztivál volt, a pénteki felejthető és meglehetősen rövid The Offspring koncert után szombaton egy fergeteges Hosen-Fest, igazi meglepetésekkel, mint pl. 10 Gebote, 1000 gute Gründe! Gyöngyvér, Petra, Timi, Gabi, Árpi, Kálmán, Zsolti és jómagam nagyon élveztük a koncertet és az együtt töltött két napot!

 

2009.augusztus 14.(de inkább 15., mivel már jócskán éjfél után járt az óra mutatója)

Szintén a szálloda előtt (a helyszín szigorúan titkos, valahol Budapesten egy lepukkant motel bejáratánál) megszületett – Judit szavaival élve – a miniszterelnöki kézfogás, ami számomra felejthetetlen élmény marad! (Megtkinthetitek az Ihr und Wir menü alatt!)

 

2009.augusztus 13.

…és eljött a nagy nap!!! Hosszú évek után ismét Magyarországon, a Szigeten játszik a Hosen! Lázas készülődés, gyülekező a Karcag utcában, egyenpólók felvétele és irány a hajógyári sziget! Sietnünk kellett, mert a babazsúrral egybekötött délutáni, 18 órakor kezdődő előadás csak 75 percig tartott (ez pontosan egy “egészséges” Hosen-koncert fele, ami az időintervallumot illeti), így minden perc duplán számított! A mostoha előjelek ellenére fergeteges buli volt!!! Aztán pár szerencsés elmondhatta, hogy az i-re a pontot a szálloda előtt történt találkozás, fotó és dedikálás tette fel! (Akik ebben partnerek voltak: Andi és Breiti.)

 

2009. július 19.

Isaszegen megtartatott – Linka Peti szavaival élve – az magyarországi DTH rajongók első konferenciája! Andris zseniális titkos receptje az “öhöm” bográcsban rotyogott, mi pedig a Sziget egyenpólóra beérkezett ötleteket egyenként számba véve és megvitatva, mindenki véleményét figyelembe véve elkészítettük az augusztus 13-án viselendő póló végleges tervét! (Képeket az “Élmények” menüpont alatt nézegethettek.)

 

2009. június 21.

A Nova Rock fesztivál záróakkordjaként ismét közel hozzánk a Hosen: Pesttől alig 180 km-re, az osztrák határ túloldalán, Nickelsdorfban lép fel a csapat.

 

2009. június 5.

Megjelent az új maxi, az  „Auflösen”! Az albumon a következő dalok találhatók:

 

1. Auflösen

2. All you need is love (Non Album Track)

3. Fast wie im Film (Non Album Track)

 

2009. június 1-2.

A „Die Grosse Koalition" ismét összeállt, és újabb koncerteket adott a bécsi Burgtheaterben. Judit szorgos bevásárlókörútjának hála négyünknek volt szerencséje személyesen látni ezt a furcsa kohéziót (Hosen + Funny van Dammen + Die Biermösl Blosn).

 

2009. május 13.

Kis csapatunk útra kelt, és elutazott Passauba az „Álljunk Meg Pisilni Tour” (Rudi után szabadon...) keretében. Remek kis koncert volt, részletesebb információkat az Élmények menüpont alatt találhattok.

 

2009. május 12.

Megkezdődik a Machamlauter Tour 2009-es szakasza. Az első helyszín Bamberg, Jako Arena

 

2009. május 2.

Ahogyan a Die Ärzte tavalyi moszkvai koncertje után várható volt, idén - fennállása óta először - a Hosen is az oroszok földjére lép, és a Tochka Club-ban koncertezik.

 

2009. április 24-25.

Hosszú idő után ismét klubkoncertet tart Argentínában a Hosen. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy jó barátunk a helyszínen, sőt, a zenekar közvetlen közelében üvöltheti majd a "Helden und Diebe"-t. Reméljük a zászló alatt ránk is gondol, és megosztja velünk élményeit!

 

2009. április 6.

Megjelenik az In Aller Stille argentín verziója, remixekkel és 3 bónusz nótával!

 

Tracklist:

 

1. Strom

2. Weißes Rauschen (Remix)

3. Innen alles neu

4. Disco

5. Vida Desesperada (Bonus)

6. Ich bin die Sehnsucht in Dir (Remix)

7. Pessimist

8. Friss oder stirb (Remix)

9. Viva La Muerte (Bonus)

10. Leben ist tödlich

11. Goodbye Garageland (Remix)

12. The Guns Of Brixton (Remix)

13. Teil von mir

14. Alles was war

15. Die letzte Schlacht

16. Uno, Dos Ultraviolento (Bonus)

17. Freunde (Remix)

18. Angst

 

2009. február 20.

Megjelent az új maxi, az „Alles was war”!

 

Az albumon a következő dalok találhatók:

 

1. Alles was war

2. Kaufen Geh'n (Non Album Track)

3. Sorgen um Thomas (Non Album Track)

 

2008. december 30.

Az oberhauseni koncerttel véget ér a Machmalauter Tour 2008-as szakasza.

 

2008. december 12.

KONCERT BÉCSBEN! MEGVOLT! OTT VOLTUNK! FANTASZTIKUS VOLT! Részletek az Élmények menüpont alatt...

 

2008. november 24.

MegjelenT az új DVD + BLU-RAY: „Hals- und Beinbruch - Live bei Rock am Ring 2008”, rengeteg extrával!

 

2008. november 21.

A „Machmalauter-Tour” első hivatalos koncertje. A helyszín: Mannheim - SAP Arena

 

2008. november 14.

Közel négy év várakozás után megjelenik az új stúdióalbum, melynek címe: „In aller Stille”

 

Az albumon a következő dalok találhatók:

 

1. Strom

2. Innen alles neu

3. Disco

4. Teil von mir

5. Auflösen

6. Leben ist tödlich

7. Ertrinken

8. Alles was war

9. Pessimist

10. Wir bleiben stumm

11. Die letzte Schlacht

12. Tauschen gegen Dich

13. Angst

 

2008. november 9.:

Sor került a „Machmalauter - Tour” bemelegítő koncertjére, a helyszín Bielefeld / Ringlokschuppen

 

2008. október 24.:

Megjelent az új stúdióalbum első

maxi CD-je, melynek címe: „STROM”

 

A CD-n négy dal található:

 

1. Strom

2. Dagegen

3. Traum

4. Uraubsgrüsse

 

(A második, harmadik és negyedik nóta nem szerepel a nagylemezen!)

 

 

 

Die Geister, die wir riefen

1. Computerstaat

2. Sirenen

3. Das Model

4. Die Moorsoldaten

5. Im Nebel

6. Heute hier, morgen dort

7. Rock Me Amadeus

8. Industrie-Nädchen

9. Keine Macht für Niemand

10. Einen großen Nazi hat sie!

11. Schrei nach Liebe

12. Manche Frauen

13. Innenstadt Front

14. Stimmen aus dem Massengrab

15. Lasset uns singen

Látogassátok meg

a Hosen hivatalos

 oldalát is!

 

<<< Klikk a képre!

Szeretnénk, ha az oldalnak mindenki a szerkesztője lenne,

ezért bármilyen észrevétel, vélemény, kritika, vagy akár

csak néhány jó szó:

KLIKK IDE,

...és egy email nekünk!