MEGCSINÁLTUK A LEHETETLENT!

IGEN: ITT VOLTAK, CSAK A KEDVÜNKÉRT

JÖTTEK, CSAK NEKÜNK JÁTSZOTTAK!!!

 

Az élmény akkor is életre szóló lenne, ha nem

4500 pályázatból kerültünk volna be a nyertes

15-be, de így MÉG JOBB! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011. október 10. - DTH Rundbrief, pályázati felhívás

 

Ladies and Gentlemen,

heute geben wir uns wortlos und zeigen stattdessen ein Video...

 

(Hölgyeim és uraim! Ma szótlanok maradunk, beszéljen helyettünk egy videó…)

 

 

 

 

A részletek: http://www.dietotenhosen.de/dtd/der-tag-danach.html

 

 

Az alábbi időrendi beszámoló szerzői Eszter, Marthika és Vitya. Mindegyikünk beszámolója itt-ott átcsúszott személyesbe, így az egyes szám első személy kiléte néhol zavaros. Mégis úgy találtam helyesnek (na ki?), ha a hitelesség kedvéért ezt így hagyom. Hagyjuk...

 

2011. október 11. - Budapest, Karcag utca (és más helyeken, Vitya fejében)

 

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a döntés megszülessen: belevágunk. Néhány telefon és sms, és a megerősítés is megjött, elsősorban Zsoltitól és Marthikától. Utóbbitól persze élőben...

 

2011. október 15. - Budapest, Tündérgyár

 

Egy jól sikerült Mapez-koncert után váratlan és spontán ötlettől vezérelve felkértem a zenekart, hogy „sztárvendégként” szerepeljen a készítendő pályázati videónkban. Jó fej emberkék lévén azonnal rá is bólintottak.

 

2011. december 1. - Újabb update a Hosentől

 

MAGICAL MYSTERY WOHNZIMMERTOUR: Was bisher geschah...

 

Ende Dezember endet die Bewerbungsfrist für die Magical Mystery Wohnzimmertour 2012. Am meisten werden sich darüber die Fahrer der Paketdienste freuen, die nun schon ein paar Wochen täglich schwere Pakete in unser Büro wuchten müssen. Wir sind wirklich beeindruckt von euren tollen Bewerbungen.

 

Wir waren auch nicht untätig und haben ein bisschen gefilmt. Das Ergebniss seht ihr hier. Also! Reinhauen! Am 01. Januar 2012 ist Einsendeschluss. Zeigt unseren Paketzustellern, dass das noch nicht alles war!

 

 

(MAGICAL MYSTERY WOHNZIMMERTOUR: Ez történt eddig…

 

A 2012-es Magical Mystery Wohnzimmertour pályázat beküldési határideje december vége.

Ennek a futárok fognak a legjobban örülni, mert ők egy pár hete minden nap súlyos csomagokat

kénytelenek az irodánkba cipelni. Mély benyomást tettek ránk a pályázataitok.

 

Mi sem voltunk tétlenek, és forgattunk egy filmecskét. Az eredményt itt láthatjátok. Tehát! Húzzatok bele!

2012. január 1. a beküldési határidő. Mutassátok meg a futároknak, hogy ez még nem minden!)

 

 

 

 

 

2011. december 3. - Az első forgatási nap

 

Délelőtt Budafokon kezdtünk, ahol sokat futkároztunk, átöltöztünk, köveket dobáltunk, a piacon ugrabugrál-tunk. Kellett is, mert meglehetősen kellemetlen, párás, ködös, hideg idő volt! És persze azért is, mert Marci szuper ötletében, a BodyCam-os felvételekben mindannyian hittünk. Pláne a Karcag utcai próbafelvételek után, melyek mottója talán a „hogyan tolat be Zsolti a wc-be egy rászerelt másfél méteres rúddal, avagy nem józan Viktor monológja a kihalt utcának” lehetne...

 

Sötetedés után beköltöztünk Pipiribizli felújításra váró, üresen álló belvárosi lakásába, ahol kaptunk egy falfelületet, melyet Marthika és Eszter előző éjszakai ötlet-egyeztető megbeszélése alapján telefirkáltunk a mértani pontossággal megtervezett séma szerint.

 

 

 

35 - 35

2011. december 3. - A második forgatási nap / Zsoltzimmerkonzert

 

Megfuttattuk az előző szombaton nem rohangálókat, aztán Zsoltihoz indultunk a rögtönzött házibulival egybekötött videóhoz szükséges „alapanyagok” elkészítéséhez. Ezen a forgatási napon jelen volt a Mapez is, akik Sugárka dalválasztása után szabadon a „Du lebst nur einmal” című számot rögtönözték dobra terített törölközők kíséretében. Mint utóbb kiderült, ez a számválasztás telitalálatnak bizonyult. A felvételek elkészülte után egy teljesen spontán Mapez-Wohnzimmerkonzert vette kezdetét, amelyet még azok is megbabonázva hallgattak, akik életükben először szembesültek a zenei stílusukkal, azokról nem is beszélve, akik Lengyelországban hosszú órákon át ízlés(át)alakításon estek át à la Zsolti!

 

 

12 - 12

 

2011. december 14. - Megkezdődnek az utómunkák a felvett anyaggal

 

Az első napon rendkívül nehezen tudtunk bármit is kezdeni a felvett - több mint hatórás - anyaggal. Egész egyszerűen hiányzott a szikra, de így is kínkeservesen összevágtuk a falfirkálós részt, amely gyakorlatilag kisfilmünk mottója köre fonódott eseményileg, illetve képanyagában. Az utómunkák főnöke Rácz Gyuri, aki angyali nyugalommal tűrte kezdeti céltalanságunkat, és próbált minket ráterelni a sziklákkal... ööö szikrákkal teli ösvényre. Remélhetőleg nem azért, mert a pályázati anyag elkészítése során ő volt az egyetlen fizetett szakember, ráadásul órabérben! ;)

 

2011. december 19. - A második vágási (nem Feri!) nap

 

Erre a napra már elképzelésekkel felvértezve érkeztünk, amelyek a menet közben jött spontán ötletekkel kiegészülve remek kis napot ajándékoztak nekünk!

 

A végkifejletre befutott a Mapez női részlege is egyenesen fociedzésről, így az éjszaka további részében Sugi és Karva lelkesen és kreatív ötletekkel segítették munkánkat, főleg a zene és kép illesztésének terén.

 

Egy hirtelen ötlettől vezérelve este 10 körül átvágtattam a szomszédba, hogy az ott lakó ötéves kisfiúval felmondassam telefonra (hogy örült a vágó az újabb formátumnak!) a „záróakkordot”. Vityát megkértem, hogy tanítsa be neki a német mondatot. Ő szépen megfogalmazta, majd... figyelem: szép nagy betűkkel, fonetikusan leírta egy papírra. Az ötéves gyerekenek! Végül előmondtuk neki szavanként, és összevagdaltuk darabokból...

 

...és kb. éjjel fél 2 magasságában FERTIG!!!!

 

 

2011. december 20. - Prezentáltuk a kész videót a DTH Fanclub oldalon

 

Egyöntetűen pozitív a fogadtatás, és ezáltal bizakodó a hangulat a végső esélyek latolgatásánál.

 

2011. december 23. - Karácsonyi előkészületek Szerediéknél / életképek à la Stille Nacht

 

Marthika reggel leült a számítógép elé, abban a reményben, hogy gyorsan elkészíti a Bewerbungsvideóhoz a borítót, addig én kicsit Rékáztam.

 

 

Aztán azon vettük észre magunkat, hogy közeleg a délután 5 óra, és a helyzet még mindig változatlan. Belehúztunk, és kevéssel 6 óra előtt Marthika stafétabotként adta a kezembe a pendrive-ot a kész borítóval. Ezzel elrohantam a Copy Generalba, kinyomtattam, formára szabtam (a borítékot még otthon megcímeztem - analitical thinking), és rohantam a postára, ahol feladtam sikereink zálogát!

 

 

Szusssszzzz… Most már csak karácsonyfát kellene valahonnan keríteni!

 

 

2011. december 31.

 

Szilveszter estéjén nyugtalanság fogott el. Nekiláttam tehét levelet írni, és e-mailen is megerősíteni jelentkezésünket a Magical Mystery Gigre, nehogy a posta töketlensége miatt ne érkezzen meg időben rendeltetési helyére kemény és odaadó munkánk gyümölcse.

 

Szoval nekilattam levelet irni es emailen is megerositeni jelentkezesunket a Magical Mystery Gig-re.

 

Ez kerekedett ki belőle (Achtung! 21.18 órakor elküldve):

 

Subject: "Magical Mystery 2012"

Date: Sat, 31 Dec 2011 21:18:10 +0100

From: <szeredi.viktor@dietotenhosen.hu>

To: <magicalmystery@dietotenhosen.de>

Servus Zusammen!

 

Unser Bewerbungsvideo, von der www.dietotenhosen.hu ist zwar letzte Woche - kurz vorm Weihnachten - auch per Post an euch verschickt worden, aber man weisst ja, auf der Post ist nicht immer 100% verlass, deswegen wollten wir nichts unversucht lassen und senden wir unser Kurzfilm auch elektronisch zu, damit es rechtzeitig ankommt! Wir haben gedreht und dabei sehr viel Spass gehabt, hoffe dies wird auch euch gefallen, was wir da veranstaltet hatten. Wenn es bald bei der Siegesehrung heisst : "ab nach Ungarn!", dann wissen wir spaetestens, dass es euch auch irgendeine Bedeutung gehabt hat:)!

 

Unser Video heisst: Ihr + Wir in der Stadt, deren Namen ihr nie aussprechen werdet.

Wenn ihr bei uns vorbeischaut, dann werdet ihr sehen, dass sehr viele, nette und - kann man wohl sagen - fanatische Leute eure Musik hören, lieben und voll erleben, wie es sich gehört! Lange Rede, kurze Sinn ; zwei Sachen können wir euch versprechen, wenn ihr für uns entscheidet : wir werden alles versuchen die Name der Stadt euch beizubringen, wo ihr dann spielen werdet, zweitens : wir werden sicherlich riesen Spass miteinander haben, denn waehrend die Dreharbeiten, hat sich auch ein riesen, spontane Party entwickelt, dafür hat sich die ganze schon gelohnt! Für Schnittchen und Pennplaetze wird natürlich gesorgt, unter umstaende sind auch in der Wohnung genug Plaetze zu übernachten, falls ihr auch bei der Aftershow Party dabei sein möchtet.

 

Unser Bewerbungsvideo kann man unter folgender Link herunterladen und anschaun:

 

http://www.dietotenhosen.hu/TotenH01.zip

Wir wünschen euch viel Spass beim anschaun und einen guten Rutsch ins Neujahr 2012, wo alles um die Hosen drehen wird:)!

Ciao und viele Grüsse aus Ungarn:)!

 

 

2012. január 2. - Rövid (-nek induló) látogatás és böngészés a Youtube-on...

 

Miután január 1. volt a beküldési határidő, gondoltam, körbenézek a Youtube-on, milyen mennyiségű és minőségű Bewerbungsvideókat töltöttek fel a „Tag danach”-ban bizakodó fanatikusok. Mit mondjak: a mennyiségről alkotott legmerészebb elképzeléseimet is felülmúlta az a töméntelen mennyiségű anyag, amely felkerült a világhálóra. Meglepődésem akkor ért tetőfokára, amikor megláttam egy szintén Budapesten készült videót „Operation: Hosen in Budapest” címmel. Mivel csak hang nélkül tudtam szemrevételezni a munkahelyemen, meglehetősen nyugtalan és zaklatott lettem, de aztán pár telefon után hamar lenyugodtam, mert kiderült, hogy Magyarországon élő és tanuló német diákok kisfilmjéről van szó. Ez az infó egyértelművé tette számomra, hogy bár a kisfilm szereplői szimpatikusak, nem jelenthetnek komoly „veszélyt” ránk nézve abban az esetben, ha Hosenéknél felvetődik a kérdés: „Melyik alakulatot válasszuk a budapesti koncertünk-höz?”

 

Na jó, azért az az eszméletlen jó, aranybikás műteremlakás egy kicsit aggasztó volt...

 

Ez az ő videójuk:

 

 

Ezzel egyidőben körvonalazódtak bizonyos szimpátiacsoportok, így kerültek képbe izlandi barátaink és a 2009-es Szigeten megismert horvát barátnőnk, Lea. Ők szintén pályáztak és kölcsönös meghívási paktumot kötöttünk, miszerint aki nyer, az meghívja a másikat a nála tartandó MMG-koncertre. Így - mint utóbb hivatalosan is kiderült - esélyeink 3:4500-ra növekedtek. De ne szaladjunk ennyire előre az időben...

 

Izlandi barátaink kisfilmjét a itt tekinthetitek meg:

 

 

 

 

2012. január 7. - Videónézéssel egybekötött újévköszöntés a Karcag utcában

 

Megnéztük az összes felvételt, amely a két forgatási nap alatt készült, és kifejthettük reményeinket egy koncertekben gazdag évvel kapcsolatban. Ami pedig a legfontosabb: hogy nyerjünk egy saját Wohnzimmerkonzertet! Ez a saját videónk minőségét figyelembe véve és számtalan hasonló célból készült kisfilm megtekintését követően egyre inkább reális és megalapozott reménynek tűnt!

 

 

2012. január 23. 16 óra 56 perc - Egy e-mail, amely a kaland igazi kezdetét jelentette, avagy „you might be one of the winners of a magical mystery gig of the band”

 

Ezen az estén úgy fél hét magasságában gyanútlanul kapcsoltam be a számítógépemet és nyitottam meg a postafiókomat. Arra lettem figyelmes, hogy csupa nagy betűvel ott éktelenkedett egy bejövő, még olvasatlan e-mail DIE TOTEN HOSEN tárggyal, utána pillantottam meg Kiki Ressler, mint feladó nevét. Enyhe (na jó, nem is annyira enyhe) remegés lett rajtam úrrá, amikor kinyitottam a levelet és elolvastam az itt is olvasható rövid, lényegre törő levelet:

 

 

From: Kiki Ressler

Sent: Monday, January 23, 2012 4:56 PM

To: szeredi.viktor@dietotenhosen.hu

Subject: DIE TOTEN HOSEN

 

 

dear viktor,

 

kiki here, the concert agent of die toten hosen.

 

you might be one of the winners of a magical mystery gig of the band. it's not decided yet, but there is a 50% chance.

 

two questions:

 

the tour runs from april 11th through may 8th. would it be possible at your place during this time?

 

and if so, i would like to come to your place to check everything out on february 28th.

 

if you could please get back to me on this. maybe also with a mobile number.

 

 

best regards,

 

 

kiki

 

 

Szegény Rékuska nagyon megijedt, majd a rémületből felocsúdva értetlenül állt az ajtóban, és csak bámult minket, hogy vajon miért térdelünk mind a ketten a szobában, és miért hagyják el kontrollálatlan, torz hangok a torkunkat üvöltés formájában, aztán öleljük egymást, amihez már természetesen ő is csatlakozni akart, a jól ismert „hármasölelés” formájában.

 

Aztán gyors telefonok, a lehető legkülönbözőbb reakciókkal (Rudikám! Ezúton is elnézésedet kérem, hogy megzavartam a boxedzést!), szavakba nem foglalható óriási öröm és egy apró-pici negatív gondolat. Miért pont egy héttel az államvizsgám előtt kell ennyire elterelni a figyelmemet??!

 

Aber Scheiss drauf, életünk legnagyobb kalandja a következő szintre és nehézségi fokozatba lépett, ott, ahol már csak 30-an vagyunk versenyben, és egy tollvonással több mint 4000 pályázó (ezt az infót szintén Kiki osztotta meg velem) esélyei foszlottak szerte. Innen már nagyon fájna, ha egy nemleges döntés jönne, de erre gondolni sem szabad, mert mindent megteszünk a győzelem, a koncert érdekében, az tutibiztos!

 

 

folyt.köv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Wieder eine Premiere: In einer Ortschaft zu spielen, wo wir den Namen nicht aussprechen können! Willkommen in Szigetszentmiklós (Ungarn)! Erfahrt in dieser Folge alles über erste Materialschäden, was Breiti gegen seine hartnäckige Tourneegrippe unternimmt und die Arbeitsschwerpunkte unserer hochspezialisierten Roadcrew-Experten. 'Da kommen Urlaubsgefühle hoch!'”

Die Toten Hosen

 

Látogassátok meg

a Hosen hivatalos

 oldalát is!

 

<<< Klikk a képre!

Szeretnénk, ha az oldalnak mindenki a szerkesztője lenne,

ezért bármilyen észrevétel, vélemény, kritika, vagy akár

csak néhány jó szó:

KLIKK IDE,

...és egy email nekünk!